Valetta, Malta's capital - Aerial view

Conceptul unui save the date pentru nunta

Ca videografi, avem oportunitatea de a calatori des si de a cunoaste si colabora cu oameni minunati. Unul dintre proiectele noastre cele mai distractive a fost filmarea unui save the date video in Malta pentru nunta Pierre si Jennifer. Astfel de filmulete sunt din ce in ce mai populare, si nu fara motiv: e un mod interactiv si deosebit de a anunta marele eveniment. In plus, e o amintire vie la care poti reveni dupa multi ani si pe care o poti impartasi usor cu persoanele dragi. Jennifer si Pierre sunt un cuplu care adora sa calatoreasca si nu rateaza nicio ocazie pentru a cunoaste locuri si persoane noi. Insa, dupa cum ne-au povestit, tara lor preferata ramane Malta, unde s-au nascut si unde locuiesc. Iar cum noi oricum venisem sa filmam cadre in acest loc magic, propunerea lor de a filma un save the date video pentru nunta lor a complementat perfect activitatile noastre.

Save the date nunta in Malta

Primele impresii despre tara insulara Malta

Malta, europeana dar exotica, cu porturile sale istorice si farmecul oriental, ne-a vrajit din prima clipa. Insa pe drumul de la aeroport ne-a fost destul de greu sa urmarim peisajul, datorita condusului in stil englezesc pe partea stanga a drumului, ceea ce a transformat drumul spre cazare intr-o adevarata aventura. Ne-am adus aminte cu aceasta ocazie de nunta filmata in Salonic, o calatorie cu aventuri si peripetii, prilej cu care am strabatut jumatatea tarilor balcanice. Valletta, desi este cea mai mica capitala europeana, are cea mai mare concentratie de monumente istorice pe hectar, conform UNESCO. Prin urmare, singura problema era sa selectem cele pe care le vom include in filmare ­čśŐ. Cam asa se rezuma activitatea noastra din Malta in momentul in care am fost contactati de Jennifer si Pierre.

Filmarea propriu-zisa a clipului save the date pentru nunta

Pentru filmare, cadrele au fost atat pe apa, pe un pitoresc feribot la apus catre Valletta, cat si in orasul Sliema. Acolo am filmat pe promenada cu vedere spre Golful St. Julian, un loc ce impleteste farmecul unui port de pescari cu hoteluri clasice, restaurante cu specific si o esplanada cu palmieri. De altfel, asemenea orase, biserici deosebite si plaje fac din Malta locatia perfecta pentru cei care fac nunta intr-o destinatie. Printre particularitatile insulei ce o fac atragatoare pentru viitori miri se numara si locatiile accesibile financiar dar cu restaurante si piscine/plaje superbe, meniurile proaspete meditaraneene si cel mai mare numar de zile insorite pe an din Europa. Cat priveste nunta lui Jennifer si a lui Pierre, din iunie 2018, locatia aleasa este Vila Bighi. Initial o cladire administrativa cu arhitectura neoclasica din secolul XIX, in prezent serveste ca loc pentru evenimente, avand o panorama superba asupra portului principal si terase splendide. Ca fapt interesant de incheiere, Malta este in topul celor mai fericite tari din lume, deci ideal pentru un save the date de nunta, iar in excursia noastra de 8 zile acolo trebuie sa recunoastem ca ne-a molipsit si pe noi.

Secvente save the date nunta in Malta