Valetta, Malta's capital - Aerial view

Jennifer & Pierre | Save the date filmat in Valletta, Malta

Conceptul unui save the date video

Ca videografi, avem oportunitatea de a calatori des si de a cunoaste si colabora cu oameni minunati. Unul dintre proiectele noastre cele mai fun a fost filmarea unui save the date video in Malta pentru Jennifer si Pierre. Astfel de filmulete sunt din ce in ce mai populare, si nu fara motiv: e un mod interactiv si deosebit de a anunta marele eveniment. In plus, e o amintire vie la care poti reveni dupa multi ani si pe care o poti impartasi usor cu persoanele dragi. Jennifer si Pierre sunt un cuplu care adora sa calatoreasca si nu rateaza nicio ocazie pentru a cunoaste locuri si persoane noi. Insa, dupa cum ne-au povestit, tara lor preferata ramane Malta, unde s-au nascut si unde locuiesc. Iar cum noi oricum venisem sa filmam cadre in acest loc magic, propunerea lor de a filma un save the date video pentru ei a complementat perfect activitatile noastre.

Malta, engaged couple preparing for their wedding at Villa Bighi, view from Valletta - Save the date video

Primele impresii despre tara insulara Malta

Malta, europeana dar exotica, cu porturile sale istorice si farmecul oriental, ne-a vrajit din prima clipa. Insa pe drumul de la aeroport ne-a fost destul de greu sa urmarim peisajul, datorita condusului in stil englezesc pe partea stanga a drumului, ceea ce a transformat drumul spre cazare intr-o adevarata aventura. Cazarea, oferita de niste maghiari cunoscuti pe Internet contra unui filmulet de prezentare al insulei, a fost pe insula Gozo. Ne-am imprietenit cu ei si impreuna am vizitat principalele atractii ale Maltei si, implicit, ale capitalei. Valetta, desi este cea mai mica capitala europeana, are cea mai mare concentratie de monumente istorice pe hectar, conform UNESCO. Prin urmare, singura problema era sa selectem cele pe care le vom include in filmare 😊. Cam asa se rezuma activitatea noastra din Malta in momentul in care am fost contactati de Jennifer si Pierre.

Filmarea propriu-zisa a clipului save the date

Pentru filmare, cadrele au fost atat pe apa, pe un pitoresc feribot la apus catre Valetta, cat si in orasul Sliema. Acolo am filmat pe promenada cu vedere spre Golful St. Julian, un loc ce impleteste farmecul unui port de pescari cu hoteluri clasice, restaurante cu specific si o esplanada cu palmieri. De altfel, asemenea orase, biserici deosebite si plaje fac din Malta locatia perfecta pentru cei care fac destination wedding. Printre particularitatile insulei ce o fac atragatoare pentru viitori miri se numara si locatiile accesibile financiar dar cu restaurante si piscine/plaje superbe, meniurile proaspete meditaraneene si cel mai mare numar de zile insorite pe an din Europa. Cat priveste nunta lui Jennifer si a lui Pierre, din iunie 2018, locatia aleasa este Vila Bighi. Initial o cladire administrativa cu arhitectura neoclasica din secolul XIX, in prezent serveste ca loc pentru evenimente, avand o panorama superba asupra portului principal si terase splendide. Ca fapt interesant de incheiere, Malta este in topul celor mai fericite tari din lume, iar in excursia noastra de 8 zile acolo trebuie sa recunoastem ca ne-a molipsit si pe noi.

 

Malta iconic tower - Aerial view with drone