1024 384 Story Films

Satu Mare in imagini aeriene

Cu siguranta sunt persoane care nu au fost niciodata la Satu Mare, insa si pentru localnici orasul poate prezenta perspective diferite fata de strazile cu care sunt obisnuiti zilnic, doar trebuie sa privim lucrurile putin diferit. Undeva pe la jumatatea lunii noiembrie am dorit sa oferim un prilej atat turistilor cat si localnicilor sa cunoasca dintr-o alta perspectiva orasul Satu Mare. Fiindca dispunem de tehnica necesara realizarii filmarilor aeriene, practit tot ce ne-a lipsit a fost un mic plan de actiune si putina viziune, pe parcursul a 4 zile urmand sa realizam cca 3-4 zboruri pe zi si sa adunam un total de cca 45 de minute de material video.

Printre cadrele aeriene filmate deasupra orasului se numara Raul Somes un important element pentru oras si elementul care practic imparte orasul in doua jumatati. O alta cladire importanta situata langa raul somes este Palatul Administrativ – cea mai inalta cladire din Satu Mare, din Transilvania, cu o inaltime de 97m. Pentru a admira orasul de sus, un obiectiv de mare atractie este Turnul pompierilor, care are inaltimea de 47 m. In vremuri indepartate aici era un punct de observatie pentru prevenirea si protectia incendiilor. In prezent, pe acest loc, pot veni vizitatorii care doresc sa aiba o privire de ansamblu asupra orasului. Pe una din strazile principale din inima orasului, din zona estica a Pietei Libertatii se afla impunatoarea constructie a Catedralei Romano Catolice. Cu aceasta podoaba de pret din Satu Mare se mandresc toti locuitorii acestui oras, și desigur si noi, ea aminteste de constructiile din Eger, arhitectul cladirii – József Hild – fiind episcop de Eger. Pe o stradela linistita si frumoasa din oras, la mica distanta de centrul istoric al orasului, se gaseste Catedrala ortodoxa “Adormirea Maici Domnului” care atrage atentia imediat a vizitatorului prin ornamentatia monumentala si portalul cu arcade ce se sprijina pe 6 coloane.

Story Films - Kalmar Gyula si Gyarmati Tamas

Pentru cei interesati de culisele realizarii acestui material putem aminti faptul ca pentru realizarea acestui material, am tinut cont in primul rand de siguranta oamenilor (aspect foarte important pentru noi), am ales zile de weekend pentru ca traficul sa fie cat mai mic, zile in care conditiile meteo sa fie ideale pentru zbor si desigur am zburat asupra locurilor ce merita vizitate, am evitat zonele frecventate de pietoni, locuite, sau cele cu blocuri sau case. Un aspect usor negativ este faptul ca orasul in multe locuri este plin cu cabluri trase intre diverse cladiri / stalpuri, lucru ce ingreuneaza zborul cu drona pe de o parte, iar pe alta parte nu este deloc estetic.

Prin acest material scopul nostru a fost sa fim o simpla calauza pentru vizitatorii ce poposesc din dorinta de cunoastere in acest oras respectiv de a prezenta putin altfel orasul locuitorilor.

Speram ca am reusit acest lucru