600 226 Story Films

Primii pasi in organizarea nuntii

Ai fost ceruta in casatorie recent si abia ai reusit sa te obisnuiesti cu senzatia inelului de logodna? Primii pasi in pregatirea nuntii pot fi dificili si cum nimeni nu prea are experienta in a-si organiza propria nunta, debutul poate insemna o adevarata provocare.

Stabileste cadrul temporal si locatia

Desi nu este necesar sa stabiliti chiar de la inceput data exacta a evenimentului, este indicat sa stiti aproximativ in ce luna sau anotimp doriti sa organizati evenimentul, pentru ca acest aspect va defini ritmul in care trebuie sa decurga pregatirile si va influenta cel mai probabil si stilul evenimentului. Una dintre cele mai importante momente in aceasta etapa este firesc rezervarea restaurantului sau a cortului unde va avea loc evenimentul. Fie ca v-ati hotarat la o data anume si aveti 2-3 locatii ca si alternative, fie ca va imaginati nunta doar la un restaurant anume iar in perspectiva zilei sunteti flexibili, recomandarea ar fi sa incercati sa faceti rezervarea cat se poate de repede, avand in vedere faptul ca unele restaurante sunt rezervata cu 1-2 ani inainte ca evenimentul sa aiba loc.

dans

Numarul de invitati

Pentru ca nu doar preferintele voastre ci si numarul estimat al invitatilor influenteaza alegerea restaurantului, costul final sau posibilele costuri de deplasare si cazare, definirea unui numar aproximativ de invitati se face inca de la inceput. Ulterior cu siguranta acesta va mai suferi modificari, dar este bine sa aveti un reper.

Ceremonia religioasa

La acest punct ar trebui sa alegi biserica unde veti rosti „DA”, respectiv persoana preotului care va oficia cununia religioasa. Nu uita sa rezervi data si sa discuti amanuntele ceremoniei religioase din timp. Ca si sfart, in masura in care este posibil, incearca sa optezi pentru un preot care va cunoaste sau cu care aveti o legatura mai personala, astfel intreaga ceremonie cat si cuvintele rostite vor transmite un mesaj mult mai personalizat.

ceremonia-religioasa

Servicii de filmare si fotografiere

Cel mai important aici ar fi sa-ti clarifici cat de importante sunt pentru tine amintirile, respectiv ce stil de fotografie si film preferi. Ca si recomandare, fotograful si videograful se rezerva, in general imediat dupa rezervarea restaurantului si a formatiei, asa ca nu lasa acest pas pe ultima suta de metrii pentru ca s-ar putea ca furnizorul mult dorit sa fie deja rezervat pe cand ajungi la el. In acelasi timp asigura-te ca profesionistul se ridica intr-adevar la inaltimea asteptarilor tale si vei primi cu adevarat fotografii sau filmare la nivelul calitativ si artistic la care ti-l doresti. Nu te baza doar pe recomandarile prietenilor sau ale altor furnizor, pentru ca recomandarile se intalmpla se se dea si pe baza de simpatii personale sau pentru favoruri financiare, neavand o legatura foarte stransa referitor la calitatea materialel iar nimic nu este mai neplacut decat sa ai o dezamagire dupa nunta. In al doilea rand, desi este adanc imprimat in memoria multora ca serviciile foto merg impreuna cu filmarea, noi iti recomandam sa nu alegi servicii la pachet. Fotografierea si videografia de nunta sunt defapt doua domenii total diferite care necesita abilitati specializate si in general serviciile cele mai bune le vei gasi la profesionisti care sunt specializati

Muzica

Asigura-te ca cei care furnizeaza voia buna la petrecere au un stil care iti place si ca se tin de preferintele tale muzicale. Afla pareri de la prieteni sau alte cupluri la care au mai cantat, respectiv acceseaza pagina lor de internet sau cauta cateva melodii cantate pe youtube daca n-ai participat in calitate de invitat(a) la nici un eveniment unde au cantat. Poti opta si pentru un DJ, care poate fi o alternativa la formatie sau la un solist / o solista care sa-ti cante cateva piese preferate in completarea formatiei. Daca bugetul permite, poti opta atat pentru muzicanti cat si pentru dj in asa fel incat serviciile lor sa fie complementare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.