Cadru aerian la Castelul Karolyi din Fehervarcsurgo, Ungaria - in ziua nuntii

Ceremonie emotionanta la nunta de la castel

Munca noastra ne aminteste de multe ori de faptul ca iubirea este telul suprem in viata unui om si cat de important este sa depasim orice obstacole ca sa il atingem. Povestea Krisztinei si a lui Gergely este probabil cea care ne inspira cel mai mult in aceasta privinta, iar faptul ca nunta s-a tinut la un castel este doar un simplu amanunt. Cei doi au deficiente de vorbire si auz (sunt surdo-muti), dar cu toate acestea nunta lor a fost un eveniment plin de dans si voie buna. Krisztina si Gergely se cunosc din copilarie, dar viata i-a purtat in directii diferite. Totusi, la un moment dat s-au intalnit din nou si s-au indragostit. Acum au patru copii adoptati, doi baieti si doua fetite, toti surdo-muti. Formeaza o familie foarte unita, plina de iubire si fericire.

Nunta la castel

Pe cat de frumoasa este povestea lor, pe atat de superba este si locatia in care au sarbatorit-o. Castelul Karolyi este situat intr-o localitate mica numita Fehérvárcsurgó, la cativa kilomentri departare de orasul Székesfehérvár si la doar o ora distanta cu masina de Budapesta, oras langa care am filmat spre exemplu o nunta vintage intr-o oaza cu lavande. Castelul a fost recent renovat, transformat pentru a gazdui spre exemplu si o nunta. A apartinut familiei de descendenta nobila Karolyi, care au fost proprietarii mai multor castele din diferite locatii: Carei in judetul Satu-Mare, Beregsurány,Kőkapu, Füzérradvány si Parádfürdő.

Filmarea in ziua nuntii, de la pregatit la apus de soare

La inceput am comunicat cu ei detaliile prin e-mai, iar dupa aceea am avut o intalnire personala unde ne-a ajutat un interpret. Am realizat ca, desi poate parea o provocare, comunicarea decurge chiar usor odata ce identifici mijloacele potrivite. 80% din invitatii de la nunta au fost de asemenea surdo-muti, dar chiar daca nu puteau auzi decat diferentele de presiune de la bas, a fost o petrecere plina de dans. Mai mult, cuplul a acordat o importanta deosebita muzicii bune; astfel,  renumitul DJ Bárány Attila, recunoscut atat pe plan local cat si international, a delectat audienta cu melodiile sale.

Revening la o ordine cronologica, ziua de nunta a inceput in jurul orei 11 cu pregatirile de rigoare la castel. La ora 1 a fost starea civila, urmand ceremonia religioasa. A fost un moment emotionant pentru toata lumea, inclusiv noi. Petrecerea a debutat dupa-masa cu dansul mirilor: un colaj de diferite stiluri, atat clasice cat si moderne. O surpriza deosebita a venit din partea copiilor lor, care au interpretat un dans separat dupa aceea. La ora 7 am tinut o sedinta video in curtea castelului, iar la ora 8 s-a servit tortul. S-au jucat multe jocuri traditionale. Intr-unul, invitatii trebuiau sa deseneze cu ochii inchisi mireasa. Altul cuprindea niste borcane personalizate in care invitatii puneau notite despre cum vad cuplul in 1, 3 respectiv 5 ani.

La final putem spune ca a fost o nunta superba si am invatat multe. Cel mai important, ne-a aratat ca desi doi oameni nu pot comunica verbal, acest lucru nu ii impiedica sa isi traiasca viata la adevarata valoare si sa aiba o familie minunata.

Sedinta video nunta la castel