Nunta in Grecia si Romania

Oana & Tassos | Nunta in aer liber, Salonic – Grecia

Nunta in aer liber in Grecia langa Salonic

Nuntile grecesti sunt faimoase pentru o mulțime de motive. Noi am avut posibilitatea de a le explora intr-o zi insorita de iunie în Salonic, al doilea oras ca marime al Greciei, situat in nord-estul tarii. Aici, Oana si Thassos si-au sarbatorit nunta pe melodiile ritmate mixate de DJ-ii de la restaurantul Aromazois, un loc superb cu gradina, perfect pentru a te bucura de seriile calde grecesti. Povestea acestui cuplu este una foarte speciala care se intinde pe 3 continente si culturi diferite.

Nunta in aer liber Salonic, Grecia - Idei creative de nunta

Oana este din nordul Transilvaniei, iar Thassos este din Salonic. S-au cunoscut in timpul facultatii in Bruxelles, Belgia, printr-o asociatie studenteasca numita BEST. Deoarece amandoi iubesc calatoriile, s-au hotarat ca nunta lor sa fie un eveniment care sa reflecte aceasta pasiune. Asadar, invitatia la nunta a fost una foarte speciala: o carte de imbarcare. Si nici nu se putea ceva mai potrivit, pentru ca multi dintre invitati sunt din tari indepartate: Suedia, Germania, Africa de Sud si multe altele.

Un drum captivant pana la eveniment

Primele noastre discutii cu ei au fost pe Skype, fiindca erau inca in Belgia. Clipul de nunta cuprinde de fapt secvente din cele doua evenimente ale lor: unul in orasul ei iar celalalt -cel principal- in Salonic. Insa noi ne vom concentra pe ultimul in acest articol. La scurt timp dupa ce detaliile au fost stabilite, ne aflam deja pe drumul spre Grecia, trecand prin tarile balcanice care imi plac mie atat de mult. Inainte sa ajungem la destinatie, ne-am oprit pentru cateva zile la Meteora -una dintre atractiile principale ale Greciei- pentru un proiect de filmare.

Restaurantul este situat chiar la iesirea din Salonic si cuprinde, pe langa gradina eleganta, un salon, un bar pentru cocktail-uri si un colt pentru selfie-uri (mereu foarte apreciat de catre invitati). Desigur, marea parte a evenimentului a avut loc afara, unde toata lumea dansa pe ritmurile diferite mixate de DJ-ei. Muzica a reflectat diversitatea nuntii, cu teme atat grecesti, cat si retro si moderne. Punctul culminant a fost melodia “Simply the best”, care este de asemenea imnul asociatiei studentesti BEST unde cei doi s-au intalnit, si pe care tot grupul de prieteni a cantat si dansat, creand un moment deosebit.

 

Turnul Alb din Salonic - Secvente din filmul de nunta

Pentru o perspectiva mai cronologica, pregatirile pentru eveniment au inceput in apartamentul lui Thassos. Noi am ajuns cam devreme, insa s-a dovedit a fi un lucru bun, pentru ca mama lui ne-a rasfatat cu cirese delicioase si deserturi traditionale grecesti (despre care putem scrie un intreg alt articol). Intre timp, tatal lui ne-a invitat sa ne uitam impreuna la Campionatul European 2016.

Dupa pregatiri a avut loc o scurta ceremonie religioasa la care au participat majoritatea invitatilor. Petrecerea a inceput in jurul orei 8 si a debutat cu un dans special al mirilor, iar dupa aceea a luat cu adevarat avant, cu mult dans si voie buna. Ocazional, un prieten de-al cuplului ne-a ajutat sa luam interviuri amuzante in salon. Sfarsitul petrecerii a fost in jurul orei 1 noaptea, cu invitatii obositi dupa atat dans.

O experienta interesanta si deosebita

Acest eveniment a fost pentru noi o experienta deosebita, care ne-a imbogatit cunostintele si ne-a stimulat curiozitatea. De la traditii precum fript miel la rotisor pana la dansuri specific grecesti, totul  a reprezentat o noutate binevenita. Dar am avut parte si de alte particularitati demne de mentionat. La evenimentul tinut in Transilvania, mirii au purtat coroane minimaliste conectate printr-un material. Iar pentru cei pasionati de matematica, verighetele au fost gravate cu inscriptiile cos2t and sin2t, a caror suma este egala cu 1.

La sfarsit, parintii au venit si ne-au multumit personal, un gest de recunostinta care ne-a impresionat. Dar privind inapoi, noi suntem aceia care trebuie sa fim recunoscatori, pentru ca avem posibilitatea de a ne urma pasiunea si a participa la asemenea evenimente superbe.