Nunta in aer liber cu lavanda

Prima nunta filmata in aceasta locatie

In iulie am avut oportunitatea de a filma la un eveniment cu totul deosebit: o nunta cu tematica lavanda. Pe Dori si Balazs, mirii nostri, i-am intalnit doar cu doua saptamani inainte de nunta, pe cand ne intorceam din concediul petrecut in Croatia si Muntenegru. Insa contactul initial s-a intamplat mult mai deveme, dupa ce ei au vizionat pe facebook materialele noastre si au decis sa discute cu noi pentru a filma si evenimentul lor. Astfel, un e-mail si o convorbire telefonica au fost suficiente pentru a ne pune de acord si pentru a discuta fiecare aspect al programului din ziua nuntii.

“Levendulás” si nunta cu lavanda

Locatia, la cativa km de Budapesta – sala si complexul de eveniment denumit in mod intiutiv “Levendulás” – a fost cu totul speciala, cum de altfel exprima si numele, in traducere “locul cu lavande”. Decorul, preponderent din lemn si decorat cu lavande, a creat un cadru pitoresc, intim si cu mult bun gust. Invitatii au fost intampinati calduros de catre mire la restaurant. Conform traditiei, a participat si un maestru de ceremonie – staretul din Zakarpatia, pe nume Fazekas Attila, un om deosebit cu un dezvoltat simt al umorului. De altfel, cu el de altfel ne-am mai intalnit si la alte evenimente si ne-am imprietenit rapid.

Intai a avut loc ceremonia religioasa romano-catolica, urmata de ceremonia civila care s-a tinut in aer liber, in curtea restaurantului “Levendulás”. Un moment deosebit a fost unificarea simbolica a celor doi tineri prin turnarea de nisip in doua culori intr-o rama foto, un obicei deopotriva interesant si frumos. Atmosfera a fost in stilul nuntilor traditionale maghiare, mancarea exceptionala, iar zona speciala de pub / bar a locatiei a fost deosebit de apreciata. Aici se puteau savura mix-uri de bere cu fructe dulci, visine sau cirese, bauturi racoritoare naturale, tuica din fructe precum gutui, cirese ori pere etc. Bineinteles toate aceste momente ale zilei de nunta s-au petrecut intr-o ambianta inconjurata de lavande.

Dansul mirilor a fost un moment mult asteptat, iar prin flashmobul ce a urmat invitatii au fost antrenati la dans si astfel atmosfera de distractie asigurata. Nu au lipsit nici dansurile specifice nuntilor maghiare, iar alaturi de noi momentele acestea au fost surprinse in fotografii si de o veche cunostinta a mirilor, pe nume Kancsar Csilla, o fotografa talentata stabilita in Germania, dar care acum fotografeaza copii si viitoare mame.

Locatie nunta cu lavanda

“Levendulás” – proiecte de viitor

Din pacate, dupa nunta nu am mai putut ramane cu echipa noastra fiindca a doua zi a urmat un alt eveniment la distanta de cateva sute de km. Insa evenimentul acesta a ramas unul tare drag noua si cu siguranta ii vom revedea curand pe Dori si Balazs, fiindca cei doi au planuri mari cu “Levendulás” locatia aceasta minunata de nunta cu lavanda. Locatia urmeaza a fi transformata intr-un spatiu destinat in primul rand pentru nunti vintage, prin urmare si alti tineri vor avea posibilitatea de a organiza propriul eveniment in cadrul unei ambiante unice, incarcata de parfum de lavande.