Filmare nunta Ungaria - Ceremonie religioasa nu departe de Eger

Doi artisti si nunta lor in atmosfera medievala

Zsófi & Laca au optat pentru o nunta care a fost cu nimic mai prejos de un spectacol. Iar locatiile alese, de la biserica Cistercian pana la castelul De La Motte, au fost alegerile ideale pentru a ne oferi senzatie de nunta in atmosfera medievala, asa cum le surprinde si filmarea. De altfel, este si firesc ca nunta celor doi sa semene cu un spectacol, dat fiind ca ambii sunt artisti. Zsófi a fost solista principala din ansamblul Holdviola, o trupa axata pe genul electro-folk. Laca este, la randul lui, muzician, cantand la chitara. In prezent, cei doi sunt stabiliti in Austria, unde continua sa isi urmeze pasiunea pentru muzica. Un moment ce ne-a suprins placut au fost melodiile cantate de cei doi la petrecerea de nunta, ea la voce, iar el acompaniind-o la chitara. Astfel de miniconcerte au avut loc de mai multe ori in timpul petrecerii, inclusiv la dansul mirilor.

Intrarea calare in biserica medievala

Un alt aspect artistic a fost vestimentatia mirelui: fiind pasionat de calarit inca din copilarie, Laca a adoptat un costum mai neconventional care sa reflecte acest lucru. In plus, in timp ce Zsófi era condusa de tatal ei la altar, Laca a sosit calare pana la usa bisericii. Aici a vazut-o pentru prima data pe Zsófi in rochie de mireasa. Aceasta a fost dorinta lor de dinainte, sa se pregateasca separat (pregatirile au avut loc la hotel Oxigen). Dupa cum am mentionat si mai sus, ceremonia religioasa din ziua de nunta a avut loc la biserica Cistercian din Bélapátfalva in imediata apropiere a Parcului National Bükk, o locatie cu atmosfera medievala autentica. Intalnirea in fata altarului si zona in care a avut loc nunta seamana cu nunta la munte a Andreei cu Iustin, asa ca iti recomandam si aceasta postare 🙂

Locatie de nunta cu atmosfera medievala

Biserica, una dintre cele mai renumite atractii turistice ale zonei, a gazduit ordinul Cistercian incepand cu secolul XIII. In biserica se afla si cea mai veche orga din Ungaria, motiv pentru care se tin adesea concerte.  Dupa cum se vede si in filmare, ceremonia in sine a avut loc pe fundatia unor foste ruine din acea perioada.

Receptia si atmosfera de la castelul De La Motte

Dupa ceremonie, nunta a continuat cu o receptie la castelul De La Motte, pastrand acelasi stil si atmosfera medievala.  Castelul, construit in secolul XVIII, prezinta niste splendide picturi si tablouri.  Aici am filmat si cateva cadre video ce se regasesc in clip, iar fotografa Lisa Prins a tinut o scurta sedinta foto. Lisa, fotografa originara din New Jersey, i-a cunoscut pe Zsófi si Laca datorita implicarii acestora In sectorul non-profit, mai precis in activitatile caritabile. De altfel, dintre invitati au facut parte multi prieteni care activeaza in acest domeniu. Nunta a fost restransa, avand in jur de 80 persoane. Petrecerea a avut loc la Hotel Oxigen, acelasi loc unde mirii s-au pregatit si unde o parte din invitati au fost cazati. Inainte sa inceapa dansul au fost spuse cateva speechuri, cel principal fiind tinut de nasul de botez al miresei. Muzica a fost o combinatie dintre genul tipic pentru nunti si stilurile preferate de miri.

Istoria verighetelor

Un ultim detaliu interesant din cadrul nuntii este povestea verighetelor. Dupa cum le-a spus Laca prietenilor sai pe grupul de Facebook al nuntii, verighetele au fost create de el insusi. Dar si mai interesant este locul unde le-a creat: laboratorul de tehnica dentara a unui prieten de-al lui. Timp de doua zile, cu o luna inainte de nunta, Laca a topit verigheta bunicii sale si cateva din bijuteriile mamei pentru a crea doua verighete identice. Dupa cum a glumit cu invitatii, si-a dat seama ca intru-un asemenea laborator se pot crea bijuterii chiar mai frumoase decat la bijutier. Asa se incheie si relatarea noastra despre nunta celor doi, o nunta excentrica dar in acelasi timp simpla si autentica.

Ceremonie de nunta in atmosfera medievala