Intrebari Frecvente

In conceptia noastra, clipul highlights (cunoscut si drept clip rezumat, best moments, clip in stil cinematografic) este un material de cateva minute care rezuma nunta si care, printr-un stil aparte, reda atmosfera si clipele cele mai marcante ale nuntii.

Acest material reprezinta un mic film de sine statator, care, de multe ori, are un succes mai mare decat varianta completa a filmului.

Pentru a vedea cateva exemple, acceseaza sectiunea de portofoliu video.

In prezent, exista doua optiuni in privinta rezolutiei la care lucram:

• Full HD, adica 1920 x 1080 pixeli, rezolutia cea mai raspandita in domeniul online si suporturi digitale in momentul de fata, care ofera o calitate exceptionala a imaginii (in prezent, o buna parte din canalele de televiziune trasmit la definitie standard (720 x 576 px) sau HD (1280 x 720 px), iar, cu cateva exceptii online, Full HD este calitatea maxima a celor mai multe materiale)

• 4K, cunoscuta si sub denumirile UHD sau Ultra High Definition, adica 3840 x 2160 px, rezolutie superioara fata de calitatea full HD (aproximativ de 4 ori mai detaliat decat full HD).

Orice aparat este atat de bun precum cel care il utilizeaza. Din natura acestei filozofii, pe site-ul nostru nu vei vedea zeci de fotografii in care ne pozam cu aparatele pe care le folosim, sau liste tehnice despre aparatura, desi probabil ar arata bine. Suntem convinsi ca valoarea adaugata in serviciul nostru de filmare este data de stilul de lucru si de creativitatea noastra.

Insa, pentru pasionatii de tehnologie, putem mentiona ca lucram cu camere de tip DSLR, cu obiective interschimbabile si o serie de accesorii care fac posibila o filmare dinamica fie de jos, fie chiar din aer.

Am decis sa ne axam doar pe filmare, pentru ca, stim cu totii, performanta se poate obtine doar daca esti axat pe un singur domeniu. Sunt multi ofertanti care au servicii la pachet, care au oferte ,,speciale foto-video”. Noi nu am ales aceasta cale fiindca exista multe stiluri de abordare in fotografierea de nunta si nu ne dorim sa-ti restrictionam alegerea prin cineva cu care venim ,,la pachet”. Colaboram, la nivel de recomandare, cu mai multi fotografi din zona Transilvaniei, astfel incat tu sa alegi acel fotograf care iti place cu adevarat.

Suntem alaturi de tine inca de la inceputul pregatirilor si pana la sfarsitul petrecerii (in principiu, cca ora 4:00, in cazul nuntilor de noapte, si cca 0:00, in cazul nuntilor de zi). Consideram ca pentru realizarea unui film de nunta reusit este suficient materialul realizat pana la aceasta ora. Modul in care se desfasoara petrecerea dupa aceasta ora, probabil va fi ilustrat in secvente pe care noi oricum nu le vom utiliza in editare ori chiar voi ne veti solicita sa nu le includem. 🙂

Lungimea variantei finale depinde intr-o oarecare masura de natura evenimentului, de asteptarile voastre, insa, in general, este de lungimea unui film, astfel incat sa nu devina plictisitor, ci mai degraba interesant si captivant (in general, 60-90 minute, maximum 120 minute).

Putem propune si o abordare mai compacta in situatia in care lungimea filmului ,,lung” are target de 20-40 de minute, insa in acest caz vorbim de o perspectiva total diferita fata de prima varianta.

Mentionam ca tariful platit este pentru prezenta noastra, pentru stilul de lucru, pentru experienta si viziunea noastra si mai putin pentru numarul de ore filmate (oricine va poate filma multe ore, trebuie doar sa filmeze aproape in continuu, iar ulterior in editare sa lucreze cat se poate de putin).

Daca iti doresti un material final de 4-5-6 ore, probabil noi nu suntem cea mai potrivita optiune pentru tine.

Stilul si modul in care filmam si suntem prezenti la nunta este, in primul rand, unul neintruziv. Dorim sa fim in armonie cu nunta voastra si sa atragem cat mai putina atentie asupra faptului ca filmam fiindca doar astfel vom capta cele mai sincere si naturale sentimente.  Totodata, pentru un rezultat autentic, folosim camere si echipamente ce produc un efect similar echipamentelor de inregistrare folosite in industria filmului.

In editare vom evidentia cele mai importante momente, astfel incat, materialul care rezulta din acest proces sa fie intr-adevar un film profesionist al nuntii si nu doar o simpla documentare a evenimentului.

Daca ai o idee, o sugestie pentru o piesa, suntem mereu deschisi la propuneri. In general, cuplurile au incredere in noi si ne incredinteaza sarcina alegerii fundalului muzical.

In functie de oferta aleasa, sunt necesare atatea meniuri cate persoane lucreaza la eveniment, respectiv,  spatiu suficient pentru echipamentul necesar (loc pentru un laptop si depozitarea unor accesorii / geanta / obiective).

Materialele sunt livrate pe DVD-uri personalizate, respectiv, pe stick-uri USB personalizate. De asemenea, ai acces la filmul nuntii in orice format video iti doresti.

Da. Serviciul nostru nu este legat de o anumita zona sau regiune. Pana acum, am filmat evenimente intr-o multime de orase din Romania, respectiv, ne deplasam regulat si in afara granitelor tarii. Prin urmare, acceptam provocari noi cu mare drag.

Costurile deplasarii si, in anumite cazuri, cele de cazare, se stabilesc in functie de fiecare proiect de filmare in parte.