Drona Satu Mare

Video de prezentare al orasului Satu Mare filmat cu drona

Cu siguranta sunt persoane care nu au fost niciodata la Satu Mare, insa si pentru localnici orasul poate prezenta perspective diferite fata de strazile cu care sunt obisnuiti zilnic, de aici a venit ideea de a filmat cu drona Satu Mare. Undeva pe la jumatatea lunii noiembrie am dorit sa oferim un prilej atat turistilor cat si localnicilor sa cunoasca dintr-o alta perspectiva orasul, asa ca ne-am decis sa prezentam orasul cu ajutorul cadrelor aeriene. Fiindca dispunem de tehnica necesara realizarii filmarilor aeriene, practic tot ce ne-a lipsit a fost un mic plan de actiune si putina viziune. Prin urmare, pe parcursul a 4 zile am pornit sa realizam cca 3-4 zboruri pe zi si sa adunam un total de cca 45 de minute de material video filmat cu drona la Satu Mare.

Principalele atractii filmate cu drona in Satu Mare

Printre cadrele aeriene filmate deasupra orasului se numara Raul Somes, un important element care practic imparte orasul in doua jumatati. O alta cladire importanta situata langa raul Somes este Palatul Administrativ – cea mai inalta cladire din Satu Mare dar si din Transilvania, cu o inaltime de 97m. Pentru a admira orasul de sus, un obiectiv de mare atractie este Turnul pompierilor, care are inaltimea de 47 m. In vremuri indepartate aici era un punct de observatie pentru prevenirea si protectia incendiilor. In prezent, pe acest loc sosesc vizitatorii care doresc sa aiba o privire de ansamblu asupra orasului.

Pe una din strazile principale din inima orasului, din zona estica a Pietei Libertatii, se afla impunatoarea constructie a Catedralei Romano Catolice. Cu aceasta podoaba de pret din Satu Mare se mandresc toti locuitorii acestui oras, și desigur si noi. Biserica aminteste de constructiile din Eger, deoarece arhitectul cladirii – József Hild – a fost episcop de Eger. Pe o stradela linistita si frumoasa din oras, la mica distanta de centrul istoric al orasului, se gaseste Catedrala ortodoxa “Adormirea Maicii Domnului” care atrage atentia imediata a vizitatorului prin ornamentatia monumentala si portalul cu arcade ce se sprijina pe 6 coloane.

Realizarea filmarii cu drona in Satu Mare

Drona Satu Mare

Pentru cei interesati de culisele realizarii acestui material putem aminti faptul ca in primul rand am tinut cont de siguranta oamenilor (aspect foarte important pentru noi). In plus, pentru aceste secvente filmate cu drona in Satu Mare, am ales zile de weekend pentru ca traficul sa fie cat mai mic, dar si zile in care conditiile meteo sa fie ideale pentru zbor. Bineinteles, am zburat deasupra locurilor ce merita vizitate, am evitat zonele frecventate de pietoni, locuite, sau cele cu blocuri sau case. Un aspect usor negativ este faptul ca orasul in multe locuri este plin cu cabluri trase intre diverse cladiri / stalpuri, lucru ce ingreuneaza zborul cu drona pe de o parte, iar pe de alta parte nu este deloc estetic.

Prin acest material scopul nostru a fost sa fim o simpla calauza pentru vizitatorii ce poposesc din dorinta de cunoastere in acest oras, respectiv de a prezenta putin altfel orasul locuitorilor.

Speram ca am reusit acest lucru.