1024 384 Story Films

Dóri & Balázs – 15 august 2015

Nunta cu parfum de fericire si lavanda, cu alb imaculat, fragil si violet – culoare unica, plina de sensibilitate. Dori si Balazs sunt doi tineri minunati pe care i-am intalnit personal pentru prima data cu doua saptamani inainte de ziua nuntii lor, intr-o zi insorita de iulie cand ma intorceam din concediul petrecut cu sotia mea in Croatia si Muntenegru. Defapt contactul initial s-a intamplat mult mai deveme, ei ne-au gasit pe facebook, unde le-au placut materialele vizionate si au decis sa ne acorde incredere deplina in realizarea filmului lor de nunta. Un e-mail si o discutie telefonica au fost suficiente pentru a ne pune de acord si pentru a discuta fiecare aspect al programului din ziua nuntii.

Locatia, la cativa km de Budapesta – la propriul lor restaurant denumit in mod intiutiv “Levendulás” – a fost de vis, cum de altfel exprima si numele – “locul cu lavande”. Sala de evenimente a fost din lemn, iar din decor nu au lipsit florile fermecatoare de lavanda, care induc un sentiment de tandrete. Nuntasii au avut o primire calduroasa din partea mirelui la restaurant, apoi a urmat o cerere emotionanta in casatorie de catre viitorul ei sot, la casa miresei. Conform traditiei a participat si un maestru de ceremonie – staretul din Zakarpatia, pe nume Fazekas Attila – caruia ii placea sa faca glume, fiind jovial si hazliu. Cu el de altfel ne-am mai intalnit la evenimente si ne-am imprietenit rapid.

Ceremonia religioasa romano-catolica a fost un moment atat de frumos pentru miri, i-a emotionat profund, interesanta fiind si unificarea simbolica a celor doi tineri prin turnarea de nisip in doua culori intr-o rama foto cu ocazia ceremoniei civile care a avut loc in aer liber in curtea restaurantului “Levendulás”. Atmosfera a fost in stilul nuntilor traditionale maghiare, mancarea exceptionala, iar locatia avea zona speciala de pub / bar unde puteai savura mix-uri de bere cu fructe dulci, cu visine si cirese, bauturi racoritoare naturale, tuica din fructe precum gutui, cirese ori pere etc.

Dansul mirilor a fost de admirat, se vedea iubirea dintre ei, iar prin flashmobul ce a urmat invitatii au fost antrenati la dans si astfel atmosfera de distractie asigurata. Nu a lipsit tortul impresionat, dar nici dansurile specifice nuntilor maghiare, iar alaturi de noi momentele acetea au fost surprinse in fotografii si de o veche cunostinta a mirilor, de Kancsar Csilla, o fotografa talentata stabilita in Germania si care din pacate nu prea mai fotografiaza nunti, fiind axata pe fotografii de copii si gravide.

Din pacate dupa nunta nu am mai putut ramane cu echipa noastra fiindca a doua zi a urmat un alt eveniment la distanta de cateva sute de km dar cu siguranta ne vom revedea in curand cu Dori si Balazs fiindca din “Levendula” cei doi planifica sa faca o sala de nunta si sa le ofere is altor tineri posibilitatea unei petreceri organizate intr-o ambianta atat de unica