Despre Noi

CINE SUNTEM? DE CE NE PASIONEAZA FILMAREA DE NUNTA? NAVIGEAZA MAI JOS CA SA AFLI MAI MULTE DESPRE ECHIPA STORY FILMS!

Una dintre cele mai mari provocari in videografie, in filmare, este sa redai sau sa construiesti o poveste in asa fel incat ea sa fie autentica, originala si, totodata, sa transmita emotii publicului tinta. Din aceasta dorinta am lansat in 2013 brandul “Story Films”, marca prin care am incercat sa imbin experienta mea si a colegului meu impreuna cu viziunea noastra asupra videografiei.

Povestea noastra:

Desi ar putea suna neobisnuit, nu am fost pasionati de filmare in copilarie si nici prin gand nu ne-a trecut pana acum cativa ani ca vom ajunge videografi si vom calatori pentru a surprinde una dintre cele mai importante zile din viata multora: ziua intemeierii unei noi familii. Mai mult ca sigur insa au fost aspecte care ne-au placut si ne-au pasionat din totdeauna si care acum reprezinta elementele muncii noastre de zi cu zi.

Iubeam filmele documentare, in special materialele realizate de David Attenborough despre natura, plante si animale, dar, la fel de mult, admiram mai toate programele canalelor National Geographic si Discovery. Cred ca au fost niste factori care mi-au definit intr-un mod semnificativ copilaria. Nu in ultimul rand, datorita acestor emisiuni mi-am dobandit majoritatea cunostintelor de limba engleza. Acestei perioade i se datoreaza si iubirea fata de geografie, tari, capitale, continente, regiuni. Dupa terminarea studiilor am optat pentru facultatea de Stiinte Economice, fiind motivat de reusita unui concurs de antreprenoriat, castigat in timpul liceului. O buna parte din cunostintele acumulate pe parcursul acestor ani ne sunt utile, insa pot marturisi ca, atat in general, cat si la nivel particular, in domeniul videografiei de nunta din Romania, experienta acumulata pe parcursul anilor constituie fundamentul muncii noastre, teoria ne ofera doar o directie.

Colegul meu, Tamas, si-a finalizat studiile in arte plastice, este pasionat de sculptura si este extrem de talentat si in domeniul desenului.

Videograf Nunta- Kalmar Gyula
Kalmár Gyula
Videograf / Manager
Videograf Film de Nunta- Gyarmati Tamas
Gyarmati Tamás
Videograf / Editor

Punctul de pornire:

Am filmat si inainte de lansarea acestui brand, insa era o activitate part-time pe langa joburile din cadrul diverselor proiecte cofinantate de Uniunea Europeana, la care am lucrat sau la sarcinile ONG-urilor cu care am cooperat. Pe parcursul anului 2013 l-am cunoscut pe colegul meu. Eram in cautarea unui coleg fiindca mi-am dat seama ca in filmare, fie ea chiar filmare de nunta, munca unui singur om nu este suficienta. Mi-am dat seama ca si in Romania se poate face videografie de nunta la un nivel superior. De asemenea, am realizat ca exista clienti potentiali si pentru materiale video de calitate, nu doar pentru clasicele filmari de nunta pe care, in general, nimeni nu vrea sa le vada. Asa am pornit la drum in 2013.

Ne place ceea ce facem:

In general, oamenii care lucreaza in acest domeniu se pot considera norocosi. Nu este usor sa ai raspundere deplina atat fata de tine, cat si pentru serviciul pe care il oferi, insa recompensa unui zambet, a unui ,,multumesc” sau certitudinea din ochii cuplurilor ca si-au ales videograful de nunta potrivit si ca isi distribuie filmul nuntii pe retelele de socializare este o satisfactie extraordinar de frumoasa. De asemenea, pot sa marturisesc ca in ultimii ani am participat la evenimente absolut superbe, in locatii de la mare (Mamaia) la munte (Sinaia). Este un prilej grozav sa te bucuri alaturi de cupluri, invitati, prieteni, familii care s-au reunit pentru a se bucura cu adevarat de acel moment, uitand de grijile de zi cu zi si distrandu-se pe ritmuri latino, retro ori pe versuri de cover.

Valori in care credem:

Cred intr-un stil de filmare care nu este intruziv, care nu deranjeaza prin prezenta, care nu incearca sa impresioneze prin echipamentul folosit, care nu este masurat in cantitati, dar care ofera placerea amintirilor atat pe termen scurt, cat si peste 5, 10, 15 ani de la nunta. Este minunat sa fi sunat de un fost client care-ti spune: ,,Am o problema cu sotia mea… nu se mai opreste, se uita in continuu la clipul rezumat de la nunta”.

Bonus aditional:

Vorbesc aici de calatorii, de a calatori pentru a filma o nunta. Cateodata este greu sa te desparti de prieteni, de familie si de meleagurile cunoscute, insa, pe de alta parte, acest lucru este mereu unul temporar. In plus, noile provocari si destinatii sunt o sursa uriasa de inspiratie. Mi-a placut mereu sa calatoresc si iubesc in special zonele care nu sunt extrem de cunoscute. De aceea, printre favoritele mele se numara tarile din Balcani, acele micronatiuni din Europa unde nu dai de turisti la fiecare pas.

In privinta videografiei de nunta, consider ca suntem norocosi, fiindca de la munte la mare, de la orase mici cu caracter specific, pana la cele mai mari orase din Romania am filmat multe evenimente si trecem, uneori, si de granitele tarii. Avem activitati in special in directia Ungariei, insa nu ne-am oprit doar la evenimente filmate in acesta tara vecina. Pentru mai multe informatii despre locatiile in care am filmat, te invit sa citesti si sa afli mai multe in sectiunea de blog 🙂

Kalmár Gyula manager story filmsKalmar Gyula – Manager Story Films